Dharma Yug
Shri Varalaxmi Pooja Samagri Kit - श्री वरलक्ष्मी पूजा सामग्री किट
Shri Varalaxmi Pooja Samagri Kit - श्री वरलक्ष्मी पूजा सामग्री किट
Couldn't load pickup availability
Shri Varalakshmi Vrata is observed on the Friday before the full moon (Purnima) in the Hindu month of Shravana (July-August). It is dedicated to Goddess Lakshmi, seeking wealth, prosperity, happiness, and family well-being. Married women primarily observe this vrat, praying for the long life of their husbands and the prosperity of their families. The Skanda Purana mentions that Goddess Lakshmi herself described the benefits of this vrat to Sage Narada.
Includes: A detailed instruction manual for guidance.
श्री वरलक्ष्मी व्रत श्रावण मास (जुलाई-अगस्त) में पूर्णिमा से पहले आने वाले शुक्रवार को मनाया जाता है। यह व्रत देवी लक्ष्मी को समर्पित है, जिससे धन, समृद्धि, सुख-शांति और परिवार की खुशहाली प्राप्त होती है। विवाहित महिलाएं इस व्रत को मुख्य रूप से अपने पति की दीर्घायु और परिवार की समृद्धि के लिए करती हैं। स्कंद पुराण में वर्णन है कि स्वयं देवी लक्ष्मी ने इस व्रत के महत्व को नारद मुनि को बताया था।
शामिल है: पूजा के लिए निर्देश पुस्तिका।
Ingredients (सामग्री )
Banana Leaves (केले का पत्ता)
Photo of Ganesha and Laxmi (गणेश - लक्ष्मी का फोटो)
Rangoli (रंगोली)
Red Cloth (लाल वस्त्र)
Shringara Kit (शृंगार किट)
Small Yajna Kit - Samidha and Havishya (लघु यज्ञ किट - समिधा, हविष्य)
Akshat (अक्षत)
Chandan (चंदन)
Dhoop (धूप)
Dipa (दीप)
Durva (Grass) (दूर्वा)
Elaichi (इलाईची)
Gangajal (गंगाजल)
Ghee (घी)
Haldi Powder (हल्दी)
Honey (शहद)
Ittar (गंध)
Kapur (कपूर)
Kumkum (कुमकुम)
Laung (लौंग)
Mauli Dhaga (मौली धागा)
Mishri (मिश्री)
Paan (पान)
Pooja Oil (पूजा का तेल)
Red Cloth (लाल वस्त्र)
Rice Flour (चावल का आटा)
Sugar (शक्कर)
Supari ( सुपारी)
Wick (बाती)
Yajnopavita (यज्ञोपवीत)
Share



