Skip to product information
1 of 2

Dharma Yug

Shri Shitala Ashtami Pooja Samagri Kit - श्री शीतला अष्टमी पूजा सामग्री किट

Shri Shitala Ashtami Pooja Samagri Kit - श्री शीतला अष्टमी पूजा सामग्री किट

Regular price Rs. 751.00
Regular price Sale price Rs. 751.00
Sale Sold out
Shipping calculated at checkout.

Shri Shitala Ashtami, observed on Krishna Paksha Ashtami in the Chaitra month, is a sacred ritual primarily performed by mothers. Mothers worship Goddess Shitala to safeguard their children from heat-borne diseases like smallpox and chickenpox. Devotion to Shitala Mata is believed to prevent epidemics, purify the home, and bring peace and prosperity.
Includes: A detailed instruction manual for guidance.
 
श्री शीतला अष्टमी पूजा हिंदू पंचांग के अनुसार चैत्र मास की कृष्ण पक्ष अष्टमी को की जाती है। यह अनुष्ठान मुख्य रूप से माताओं द्वारा किया जाता है, जो अपने बच्चों को गर्मी से उत्पन्न बीमारियों जैसे चेचक, छोटी माता आदि से बचाने के लिए मां शीतला की पूजा करती हैं। शीतला माता की उपासना से महामारी रोकने, घर की शुद्धि करने और शांति व समृद्धि लाने का विश्वास किया जाता है।
शामिल है: पूजा के लिए निर्देश पुस्तिका

Ingredients (सामग्री )

9 Small Earthen Pots with Cover (छोटी मटकी)
Aate ka diya (आटे का दिया)
Bajra (बाजरा)
Cowdung Garland (कंडे की माला)
Honey (शहद)
Kachha suta (कच्चा सूत)
Kajal (काजल)
Mauli dhaga (मौली धागा)
Mehendi (महंदी)
Moth ki dal (मोठ की दाल)
Red cloth (लाल वस्त्र )
Shringar kit (शृंगार सामग्री)
Shitala poster (शीतला फोटो)
Supari (सुपारी)

Akshat (अक्षत)
Chandan (चंदन)
Dhoop (धूप)
Dipa (दीप)
Gangajal (गंगाजल)
Ghee (घी)
Haldi (हल्दी)
Kapur (कपूर)
Kumkum (कुमकुम)
Matchbox (माचिस)
Mishri (मिश्री)
Pooja Oil (पूजा का तेल)
Vermilion (बंदन)
Wick (बाती)

 

View full details