Skip to product information
1 of 5

Dharma Yug

Shri Satyanarayana Pooja Samagri Kit - श्री सत्यनारायण पूजा सामग्री किट

Shri Satyanarayana Pooja Samagri Kit - श्री सत्यनारायण पूजा सामग्री किट

Regular price Rs. 499.00
Regular price Sale price Rs. 499.00
Sale Sold out
Shipping calculated at checkout.

Shri Satyanarayana Pooja is performed on Purnima (full moon day) or Ekadashi, but can be done on any auspicious occasion, as per Hindu scriptures. It is dedicated to Lord Vishnu’s Satyanarayana form and is performed to seek prosperity, happiness, and divine blessings. Devotees, especially householders, newlyweds, and those starting a new venture, observe this pooja for success and well-being. Skanda Purana and Bhavishya Purana mention its significance in fulfilling desires and removing hardships.
Includes: A detailed instruction manual for guidance.

श्री सत्यनारायण पूजा हिंदू ग्रंथों के अनुसार पूर्णिमा (पूर्ण चंद्र दिवस) या एकादशी को की जाती है, लेकिन इसे किसी भी शुभ अवसर पर किया जा सकता है। यह भगवान विष्णु के सत्यनारायण रूप को समर्पित है और सुख, समृद्धि और दिव्य आशीर्वाद प्राप्त करने के लिए संपन्न की जाती है। विशेष रूप से गृहस्थ, नवविवाहित जोड़े और नए कार्य की शुरुआत करने वाले भक्त इस पूजा को सफलता और कल्याण के लिए करते हैं। स्कंद पुराण और भविष्य पुराण में इस पूजा को मनोकामना पूर्ति और कष्टों के निवारण के लिए महत्वपूर्ण बताया गया है।
शामिल है: पूजा के लिए निर्देश पुस्तिका

Ingredients (सामग्री )

Banana Leaf (केले का पत्ता)
Gaur Ganesha (गौर गणेश)
Navagraha Mandala (नवग्रह मण्डल)
Dash Dikpala Mandala (दश दिक्पाल मण्डल)
Saptmatrika Mandala (सप्तमातृक मण्डल)
Rice Flour (चावल का आटा)
Akshat (अक्षत)
Chandan (चंदन)
Dhoop (धूप)
Dipa (दीप)
Durva (Grass) (दूर्वा)
Elaichi (इलाईची)
Gangajal (गंगाजल)
Ghee (घी)
Haldi Powder (हल्दी)
Honey (शहद)
Kapur (कपूर)
Kumkum (कुमकुम)
Laung (लौंग)
Mauli Dhaga (मौली धागा)
Mishri (मिश्री)
Paan (पान)
Pooja Oil (पूजा का तेल)
Red Cloth (लाल वस्त्र)
Rice Flour (चावल का आटा)
Sugar (शक्कर)
Supari ( सुपारी)
Wick (बाती)
Yajnopavita (यज्ञोपवीत)
Small Yajna Kit (लघु यज्ञ किट)

View full details